Hvorfor det hedder en berlinerrulle vides ikke. Men denne roulade, med lækre ingredienser som æble, rosiner og kanel smager ganske dejligt. Prøv den eftermiddag til søndagskaffen.
# Ingredienser
225 g hvedemel
60 g smør
60 g sukker
1 tsk bagepulver
2 spsk fløde
1 æg
Fyld:
4 æbler skåret i tynde flager
2 spsk rasp
2 spsk sukker
2 spsk rosiner blødgjort i vin/brandy
1 tsk kanel
reven skal af 1 citron
1 spsk halvsmeltet smør
Pynt:
Kanel
sukker
snittede mandler
* Tilberedning
Smør, sukker og æg røres godt sammen.
Fløden kommes i, og hvedemel og bagepulver tilsættes lidt af gangen.
Dejen æltes godt og kommes på pergamentpapir eller bagepapir, der er drysset med hvedemel.
Dejen rulles ud til en stor tynd rektangulær flade og pensles med smør, hvorefter fyldet fordeles jævnt over dejen.
Det hele rulles sammen som en roulade, der pensles med fløde og drysses med kanel, sukker og snittede mandler.
Bages på midterste rille i forvarmet ovn ved 225 ºC i ca 30 min.