Logo

Berlinere med citron

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Berlinere med citron

 

De gyldne kager smager skønt både med og uden fyld. 16-18 stk. Prøv den bedste opskrift her...

Arbejdstid: 1 time. Hævetid: 1 time. Bagetid: 30 min. (6x5 min.). Fryseegnede (uden creme)

 

#

Dej:

25 g gær

3½ dl mælk

50 g sukker

1½ tsk salt 1æg

1 tsk vaniljesukker

150 g durummel

400 g hvedemel

¼ tsk stødt kardemomme

75 g smør

 

Citroncreme og -sukker:

2 økologiske citroner

200 g sukker

¼ tsk salt

3 æg

3 æggeblommer

50 g smør

 

Til bagning:

1 liter fritureolie (fx solsikkeolie. sojaolie eller jordnøddeolie)

*

 

Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 °C), og tilsæt sukker, salt, æg og vanilje.

Rør de to slags mel og kardemomme i, og ælt dejen glat og smidig i ca. 5 min.

Ælt blødt smør i lidt ad gangen, og lad dejen hæve tildækket i 30-45 min.

 

Vask og tør citronerne, og riv skallen fint.

Bland det med sukker og salt.

 

Pres saften af citronerne (ca ¾ dl), og pisk den sammen med æg, æggeblommer og halvdelen af citronsukkeret.

Pisk det over svag varme eller i en skål over vandbad, til cremen tykner - den må ikke koge.

Tag cremen af varmen, og pisk koldt smør i lidt ad gangen.

Hæld cremen i en skål, og lad den afkøle.

 

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud i 2 cm's tykkelse.

Udstik i 16-18 cirkler (6-8 cm i diameter), og læg dem på bagepapir.

Lad dem hæve tildækket i 15-20 min.

 

Varm olien op til 175 °C (brug et sukkertermometer) i en tykbundet gryde (eller frituregryde), og stil citronsukkeret klar i en skål.

 

Bag 2-3 berlinere ad gangen i 2-3 min på hver side.

Tag dem op, og tril dem straks i citronsukker.

Brug fx et træspid til at fiske berlinerne op med, så du undgår at få olie med op.

 

Stik eller skær et hul i toppen af hver berliner.

Fyld cremen i en sprøjtepose med en spids tylle.

Stik tyllen i hullet, og fyld op med citroncreme.

Du kan også flække berlinerne med en kniv, og lægge dem sammen med cremen som en sandwich.

 

TIPS: Du kan opbevare de færdigbagte berlinere i en kagedåse i et par dage eller i fryseren i op til 4 uger. De skal helst fyldes med creme umiddelbart før servering.

 

Prøv at bage én "testberliner", så du er sikker på, at den bliver gennembagt og gylden på samme tid. Er olien for varm, vil kagerne få en gyldenbrun skorpe, men stadig være rå indeni.



Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.675 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her