450 g kikærter (udblødte)
¾ dl vand
1 sammenpisket æg
salt
peber
½ tsk gurkemeje (stødt)
olie til stegning
2 spsk hakket persille eller korianderblade (friske)
½ tsk stødt koriander
½ tsk cayennepeber
1 fed hvidløg
1 spsk tahina
50 g "indmad" af et franskbrød, udblødt i vand
50 g hvedemel
Hak kikærterne to gange gennem kødhakkeren
(hvis du ikke har en sådan, kan de rives gennem en råkostmaskine)
og hæld pastaen i en skål
Tilsæt alle ingredienserne - undtagen olien og melet
Ælt farsen godt til den er blød, men sammenhængende.
Farsen trilles til valnøddestore kugler, som til slut trilles i melet.
Olien opvarmes i en gryde, til den syder om en tændstik.
Steg falaflerne 3-4 min hver. - Pas på ikke at komme for mange i gryden ad gangen!
Lad dem dryppe af på noget køkkenrulle
Serveres med salat og pitabrød og evt. hummus