Logo

Appelsintærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Appelsintærte


En lækker tærte med fyld af vaniljekogte appelsinskiver. Et hit til alle, der elsker smagen af en god appelsinmarmelade.

Arbejdstid: 1 time. Koge/bagetid: 1 time og 45 min. 1 stor tærte til 10-12 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

Tærtedej:

300 g hvedemel

50 g sukker

½ tsk groft salt

200 g koldt smør

½ dl iskoldt vand

 

Appelsiner:

6 usprøjtede appelsiner

1 stang vanilje

250 g sukker

3½ dl vand

 

Pensling og pynt: 1 æg eller 1 æggehvide og lidt perlesukker

Tilbehør: flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche

 

Bland mel, sukker og salt og hak det kolde smør i (brug en foodprocessor eller et mørdejsjern).

Saml hurtigt dejen med vand og del den i 2 portioner.

Form dem til runde plader, pak dem ind og læg dem i køleskab mindst 1 time.

Vask appelsinerne, skær dem i 4-5 mm tykke skiver og kasser endeskiverne.

 

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Mos dem sammen med sukkeret og hæld det i en bredbundet gryde med vaniljestangen.

Tilsæt vand og kog det igennem, til sukkeret er smeltet.

Læg appelsinskiverne i lagen og lad dem simre møre ganske stille under låg det tager ca. 45 min.

Tag en skive op og prøv, om skallen er mør.

Tag appelsinskiverne op med en hulske og kog lagen ind, til den er som tynd sirup (ca. 10 min.).

Hæld lagen i en skål og lad den køle af.

 

Rul den ene portion dej ud, læg den i en tærteform (28 cm) og stil den i køleskabet.

Rul den anden portion dej ud og skær den i 1 cm brede bånd. Læg dem i køleskabet.

Tænd ovnen på 225 °C.

 

Tag tærtebunden ud og pensl den indvendigt med sammenpisket æg eller æggehvide.

Lad det tørre 10 min. i køleskab og gentag.

Læg de afdryppede appelsinskiver jævnt på tærtebunden.

Fordel vaniljesiruppen over appelsinerne.

Flet dejstrimlerne over fyldet som låg og knib dem godt fast til tærtebunden i kanten.

Pensl med æg/æggehvide og drys med perlesukker.

 

Sæt tærten i ovnen, skru ned til 180 °C og bag den ca. 45 min.

Server tærten lun eller afkølet med flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.959 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her