Nyd
appelsin-citroncurd som smørelse på brød, boller og scones eller som fyld i
tærter og kager.
5-6 personer. Arbejdstid:
15 min. Hviletid: et par timer
#
2 økologiske
appelsiner
1 økologisk citron
50 g sukker
2 æg
150 g smør
*
Riv skallen af
appelsiner og citron ned i en lille tykbundet gryde.
Sørg for, at det kun
er det orange og gu le, der rives, og ikke det bitre hvide lag nedenunder.
Pres saft af den ene
appelsin og en ½ citron (ca. ½ dl), og hæld den i gryden sammen med sukker, æg
og smør skåret i mindre stykker.
Pisk det hele sammen
over svag varme, til det begynder at få en tyk konsistens.
Cremen må ikke koge.
Hæld straks cremen i
en skål, og sæt den i køleskabet, til den er kold og stivnet.
Holdbarheden et par
dage.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin