Baba au ruhm. En dejlig kage med korender, rosiner og rom,
som er inspireret af det franske køkken. Perfekt kage at servere for gæsterne.
8-10 personer. Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid:
ca. 45 min. Hviletid: mindst 6 timer.
#
Dej:
25 g gær
1 dl mælk
2 æg
50 g sukker
225 g hvedemel
50 g blødt smør
2 spsk korender
1 spsk sultana rosiner
Romlage:
2 dl vand
300 g mørkt rørsukker (eller 150 g sukker + 150 g farin)
3 dl brun rom
Tilbehør: frisk frugt (fx ananas, vindruer og banan)
*
Smuldr gæren ud i lunken mælk.
Tilsæt sammenpiskede æg, korender, rosiner og sukker, og rør
gradvist melet i, til dejen er ensartet og lind.
Lad den hæve i 1 time.
Rør smørklatter i dejen, og hæld den i en smurt randform (¾ liter).
Lad den efterhæve i 30 min.
Bag kagen ved 175 °C i ca. 45 min.
Kog vand og sukker, til det er opløst.
Lad det køle af, og bland med rom.
Prik baba'en i formen med en kød nål eller en strikkepind,
og dryp romlagen over.
Lad kagen trække i mindst 6 timer - og gerne til næste dag.
Vend baba'en ud på et fad, og anret med frisk frugt skåret i
små stykker.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin