Billede venligst indsendt af Jeanette Markvart
# Ingredienser
½ kg skrællede udskårne æbler
½ kg skrællede udskårne pærer
½ kg udstenede blommer
Reven skal og saft af 1 citron
6-8 dl sukker
1 stk hel kanel
1 stk hel ingefær
1 tsk konserveringsvæske (Atamon)
* TilberedningSkræl og udkern æbler og pærer og skær frugten i mindre stykker.
Halvér de udstenede blommer.
Læg frugten lagvis med sukker, reven citronskal og -saft samt
krydderier og kog den ved svag varme i ca. 30-40 min.
De sidste 10 min. uden låg, til den er jævn.
Tag gryden af varmen, skum og tilsæt konserveringsvæske.
Fyld marmeladen på rengjorte glas og tilbind straks.
Tips: Til denne marmelade kan bruges nedfaldsfrugt, blot man meget omhyggeligt fjerner råd- og stødpletter. Krydderier kan udelades.
Bliver din marmelade for tynd, så er måske ikke nok pektin i dine frugter, så må du bruge lidt Marmelit/Melatin. Følg vejledning på pakningen.