Logo

Æble-pære-blommemarmelade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Æble-pære-blommemarmelade
Billede venligst indsendt af Jeanette Markvart

# Ingredienser
½ kg skrællede udskårne æbler
½ kg skrællede udskårne pærer
½ kg udstenede blommer
Reven skal og saft af 1 citron
6-8 dl sukker
1 stk hel kanel
1 stk hel ingefær
1 tsk konserveringsvæske (Atamon)

* Tilberedning
Skræl og udkern æbler og pærer og skær frugten i mindre stykker. 
Halvér de udstenede blommer.
Læg frugten lagvis med sukker, reven citronskal og -saft samt 
krydderier og kog den ved svag varme i ca. 30-40 min. 
De sidste 10 min. uden låg, til den er jævn.
Tag gryden af varmen, skum og tilsæt konserveringsvæske. 
Fyld marmeladen på rengjorte glas og tilbind straks.

Tips: Til denne marmelade kan bruges nedfaldsfrugt, blot man meget omhyggeligt fjerner råd- og stødpletter. Krydderier kan udelades.
Bliver din marmelade for tynd, så er måske ikke nok pektin i dine frugter, så må du bruge lidt Marmelit/Melatin. Følg vejledning på pakningen.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (15 stemmer)
Siden er blevet set 7.711 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her