Spaghetti kødsauce
eller spaghetti bolognese er en skøn aftensmad, som hele familien elsker.
Lad børnene hjælpe til
i køkkenet, så smager maden bedre. Her i en udgave, som er hurtig at tilberede,
så aftensmaden kan komme på bordet i en fart.
Tilberedningstid: 30
min. Antal portioner: 4. Denne opskrift er nem at lave.
# Ingredienser
3 spsk olie
500 g hakket oksekød
1 stort løg
1 gulerod
2 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
1 dl bouillon
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
1 tsk salt
1 lidt peber
500 g spaghetti
* Tilberedning
Hak løg, gulerod og
hvidløg fint.
Varm olien op i en
gryde og tilsæt løg, gulerod og hvidløg og lad det varme godt igennem i gryden.
Tilsæt kødet og lad
det stege, til det hele har skiftet farve.
Husk at røre godt
imens, så kødet ikke klumper.
Tilsæt de øvrige
ingredienser og lad kødsaucen koge godt igennem i ca. 20 min.
Kog spaghettien i
rigeligt vand. (se pakkens anvisning)
Smag på den undervejs
og tag den af varmen, når den mangler et minut fra at være færdig.
Hæld vandet fra, men
lad ca. en halv dl af kogevandet blive i gryden.
Sæt gryden tilbage på
varmen, hæld kødsaucen i spaghettien og bland det hele godt sammen.
TIP:
Man kan også servere
spaghetti og kødsauce hver for sig, men ved at blande det, får man en ret, der
hænger bedre sammen, og man undgår, at spaghettien klistrer sammen.
Server kødsaucen med
en god salat til og revet parmesanost, eller – og sig det absolut ikke til en
italiener – med lidt ketchup til.
Se alle opskrifter for børnekokke