Hyldeblomstsæsonen er alt for kort,
så nyd de smukke og velsmagende blomster, mens de er her! Pluk dem sent om
aftenen, når de dufter allermest - eller tidligt om morgenen.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25
min. Bagetid: 15 min.
#
100 g rugbrød
1 spsk olie
½ tsk flagesalt
100 g blandede salater eller babyspinat
4 nye gulerødder
200 g varmrøget laks
Dressing:
1 tsk dijonsennep
2 spsk konc. hyldeblomstsaft
½ spsk citronsaft
3 spsk olie
salt og peber
*
Skær rugbrødet i meget tynde skiver på en pålægsmaskine
eller med en skarp kniv.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl med olie, og
drys med flagesalt.
Bag dem sprøde i ovnen ved 180 °C i 10-15 min.
Afkøl, og opbevar i en kagedåse.
Skyl og slyng salater eller spinatblade.
Skræl gulerødderne, og skær dem i lange tynde stykker med en
kniv.
Store gulerødder kan skæres i spåner med en
kartoffelskræller.
Pisk dressingen sammen, og vend den med salat og gulerødder.
Anret på 2 tallerkener.
Bryd den varmrøgede laks i mindre stykker, og anret dem på
salaten sammen med de sprøde rugbrødschips.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin