Logo

Laksefrikadeller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laksefrikadeller

 

Laksefrikadeller med ærter er en lækker og meget velsmagende opskrift på laks, som gør det nemt for hele familien at spise fisk på en sund måde.

Til 4-5 personer Tilberedningstid: ca. 30 minutter

#

2 ds (à ca. 200 g) laks naturel

10-15 saltkiks

1 æg

1 mellemstort løg

2 spsk mælk

½ citron

75 g smør

½ spsk hvedemel

2½ dl mælk

200 g frosne ærter

salt og peber fra kværn

evt. reven muskatnød

*

1. Hæld laksen fra dåserne ned i en si.

Skil kødet i flager med en gaffel. Kom det i en stor skål.

2. Tilsæt knuste saltkiks, ægget, det finthakkede løg samt mælk og citronsaft.

Rør det til en fars, der smages til med salt og peber.

3. Form farsen som til frikadeller, der steges i 50 g smør på en pande.

De skal være gyldenbrune på begge sider.

Om nødvendigt tilsættes mere smør.

4. Smelt 25 g smør i en kasserolle, rør melet i og spæd med mælken, til saucen er jævn.

5. Kom de frosne ærter i og lad saucen koge, til ærterne er møre.

Smag til med salt og peber og muskatnød.

6. Anret laksefrikadellerne på et varmt fad og øs lidt af saucen over.

Server resten i en sauceskål.

Der hører kogte kartofler eller grovbrød til denne ret.

 

Variation:

Du kan også servere en sennepssauce til laksefrikadellerne.

Smag til med sød sennep, evt. kan du koge frosne mini-løg i saucen i stedet for ærter.

Saucen kan tilsættes lidt hakket persille eller dild for at give den farve.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.030 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her