En salat som gør sig fornemt på en picnic eller en buffet.
Bland salaten med dressingen eller server den ved siden af • Majs indeholder
protein, kalium og mineraler • Gorgonzolaosten indeholder kalcium.
Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Råvarer til Majssalat med ostedressing:
1 dåse løse majs (325 g)
1 bundt radiser
1 stor gulerod
4 forårsløg eller 1 porre
1 lille hoved icebergsalat
50 g gorgonzola (eller smøreost)
2 dl kold grønsagsbouillon
salt og peber
* Fremgangsmåde:
1 Lad majsene dryppe af og læg dem i en skål.
Rens radiserne og skær dem i skiver eller både.
Bland dem med majsene.
2 Skræl guleroden og skær den i små tern, se under Tips
& råd.
3 Rens forårsløg eller porre.
Skær det grønne i skiver og hak det hvide.
Læg ½ dl af det grønne, skivede til side.
Bland gulerod og forårsløg eller porre med majs og radiser.
4 Skyl salaten og skær den i mundrette bidder.
Smuldr gorgonzolaen og kør den i blenderen sammen med
grønsagsbouillonen til en dressing.
Smag til med salt og peber.
5 Bland salat og dressing med grønsagerne.
Drys forårsløg eller porre over og server.
Tips & råd
Gulerodstern: skær snit på langs af guleroden, men skær ikke
igennem.
Vend guleroden en kvart omgang og gentag. Skær dernæst i
tern.
Hvis du har en salatslynge, kan du ryste den skyllede salat
i den.
Vandet forsvinder og så hænger dressingen bedre ved bladene.
SERVERINGSFORSLAG: Du kan servere salaten til grillet kød.
Du kan også fylde din frokostbaguette med majssalaten.
PR. PORTION: Energi: Kcal 153 = kJ 643
Kulhydrat 21 g Protein 6 g Fedt 5 g (29%) Fibre 3 g
__________________________________