Prøv denne skønne og nemme kartoffelsuppe et perfekt måltid
på en kødfri dag.
Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 25 min. 4 personer.
#
1 kg kartofler
1 bundt porrer
15 g smør
2 liter vand eller grønsagsbouillon
1 kvist frisk timian
1 laurbærblad
salt og peber
1 lille bundt persille
2 fed hvidløg
4 spsk olie
6 tykke skiver lyst brød
*
SKRÆL kartoflerne, og skær dem i små terninger.
FLÆK porrerne, skyl dem grundigt, og skær dem i små stykker.
SVITS kartofler og porrer i smørret i en gryde i et par min.
Tilsæt vand eller bouillon, timian og laurbærblad, og lad
suppen koge, til kartofler og porrer er helt møre.
Tag timian og laurbærblad op af suppen, og blend den, til
den er glat og ensartet.
Smag til med salt og peber.
HAK persillen, og gem lidt til drys.
Bland resten med knust hvidløg og olie.
SKÆR brødet i stave på den lange led.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og pensl med
hvidløgsolien.
Grill brødstavene i ovnen, til de er sprøde og gyldenbrune
på begge sider.
SERVER suppen med et drys persille og de sprøde
hvidløgsbrød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin