Logo

Frikadeller med svampe og kartoffelsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frikadeller med svampe og kartoffelsalat

 

Pift frikadellefarsen op med tørrede svampe og krydderurter og server med en god kartoffelsalat.

Arbejdstid: 45 min. Stegetid: 10 min. Frikadellerne er fryseegnede. 4-6 personer

 

#

Frikadeller:

15 g tørrede svampe

500 g hakket svinekød (evt. halvt kalv og svine)

½ løg

1 æg

50 g hvedemel

2 tsk tørret oregano eller rosmarin (eller 2 spsk friskhakket)

salt og peber

smør og/eller olie til stegning

 

Kartoffelsalat:

750 g kogte kartofler

75 g mayonnaise

2 dl kvark eller fromage frais

1spsk dijonsennep

1 rødløg

1 bundt purløg

salt og peber

 

Tilbehør: evt. rugbrød

*

UDBLØD de tørrede svampe i 2½ dl vand i 15-20 min.

Hæld svampene i en sigte, gem væsken og hak svampene.

 

RØR kødet med 1 tsk salt et par min.

Tilsæt revet eller finthakket løg, æg og mel.

Tilsæt de hakkede svampe og oregano eller rosmarin.

Rør væsken fra svampene i farsen til passende konsistens, og stil farsen i køleskabet i 30 min.

 

RØR mayonnaise sammen med kvark eller fromage frais og sennep.

Tilsæt finthakket rødløg og fintsnittet purløg, og smag til med salt og peber.

 

SKÆR kartoflerne i skiver, og vend dem i dressingen.

Lad salaten trække min. 30 min.

 

FORM farsen til frikadeller, og brun dem på begge sider på en varm pande med smør og olie.

Skru ned til middelvarme, og steg dem færdige 4-5 min. på hver side.

 

SERVER frikadellerne med kartoffelsalat og evt. rugbrød.

 

Frikadeller med svampe og kartoffelsalat

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.956 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her