Logo

Blomkålssouffle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blomkålssouffle


En souffle er en ret æggeret og kan laves med mange ingredienser- måske er chokoladesouffle den mest kendte. Her laves retten med lækkert blomkål. Server den som frokostret eller let hovedret.


#

1 stort blomkål

3 spsk smør eller margarine

4½ spsk hvedemel

4 dl mælk

¼ tsk timian

salt og hvid peber

3 spsk mayonnaise

4 æg

2 æggehvider (fra foregående dag)

3 spsk reven ost

Tilbehør: rørt smør, tilsat finhakket, ferskrøget skinke og klippet persille


*

Skyl blomkålen, skær lidt af stokken og stil den i vand - gerne til næste dag.

Del kålen i buketter og kog den meget mør i letsaltet vand - ca. ½ time.

Mos den let med en gaffel.

Bag fedtstoffet af med hvedemelet og spæd lidt efter lidt med mælken.

Lad saucen koge sagte i 10 minutter, rør nu og da og smag til med timian, hvid peber og lidt salt.

Tag saucen af varmen og rør æggeblommerne i en ad gangen.

Tilsæt den mosede kål og mayonnaisen.

Pisk alle 6 æggehvider meget stive og vend dem i dejen.

Fyld den straks i en meget rummelig, velsmurt gratinform med lodrette sider.

Fyld kun formen ca. ⅔.

Drys med ost og stil straks retten ind i en 200°C varm ovn.

Bag den 35-45 minutter og undgå at åbne ovndøren de første 20 minutter.

Server souffleen straks med krydret, rørt smør.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (9 stemmer)
Siden er blevet set 17.006 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her