En souffle er en ret æggeret og kan laves med mange ingredienser- måske er chokoladesouffle den mest kendte. Her laves retten med lækkert blomkål. Server den som frokostret eller let hovedret.
#
1 stort blomkål
3 spsk smør eller margarine
4½ spsk hvedemel
4 dl mælk
¼ tsk timian
salt og hvid peber
3 spsk mayonnaise
4 æg
2 æggehvider (fra foregående dag)
3 spsk reven ost
Tilbehør: rørt smør, tilsat finhakket, ferskrøget skinke og klippet persille
*
Skyl blomkålen, skær lidt af stokken og stil den i vand - gerne til næste dag.
Del kålen i buketter og kog den meget mør i letsaltet vand - ca. ½ time.
Mos den let med en gaffel.
Bag fedtstoffet af med hvedemelet og spæd lidt efter lidt med mælken.
Lad saucen koge sagte i 10 minutter, rør nu og da og smag til med timian, hvid peber og lidt salt.
Tag saucen af varmen og rør æggeblommerne i en ad gangen.
Tilsæt den mosede kål og mayonnaisen.
Pisk alle 6 æggehvider meget stive og vend dem i dejen.
Fyld den straks i en meget rummelig, velsmurt gratinform med lodrette sider.
Fyld kun formen ca. ⅔.
Drys med ost og stil straks retten ind i en 200°C varm ovn.
Bag den 35-45 minutter og undgå at åbne ovndøren de første 20 minutter.
Server souffleen straks med krydret, rørt smør.