#
1 blomkålshoved
500 g hakket kalve- & flæskekød
3 spsk rasp
2 æg
1 revet løg
1 håndfuld ærter
1 håndfuld gulerodstern
1 bdt hakket persille
1½ dl lys bouillon
3 spsk smør el. margarine
4 spsk hvedemel
3-4 dl blomkålsvand og mælk
salt og peber
reven muskat
*
Del blomkålshovedet i buketter og kog det i letsaltet vand
få minutter.
Tag blomkålen op og lad den dryppe godt af - gem
blomkålsvandet til stuvning.
Rør det hakkede kød sammen med rasp og æg og rør det revne
løg i sammen med persillen.
Tilsæt bouillonen til en lind fars.
Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet.
Spæd med blomkålsvand og mælk til en stuvning.
Bland blomkålen i og smag til med salt, peber og reven
muskat.
Smør en randform godt og kom halvdelen af farsen i.
Kom blomkålsstuvningen i og herover resten af farsen.
Dæk med alufolie der først smøres med lidt smeltet fedtstof.
Bag retten i ovnen ved 200°C i ca. 45 minutter.
Vend randen ud ved serveringen og kom smørvarmede majskorn eller
bønner i midten.
Garner med letdampet spinat.
Da vi nu nærmer os de mørke tider, bliver der måske igen tid
til de indendørs sysler, bl.a. også at eksperimentere lidt med madlavningen.
Denne gang har vi fundet en farsret, og den burde være både nem og billig at
lave. Måske det også var noget for Blåkilde Spiseklub at sætte på menuen. Men
værsgo'; først ingredienserne og så fremgangsmåden.
God fornøjelse og velbekomme !