Æbleflæsk kan
suppleres med rodfrugter som persillerod, knoldselleri eller som her, med
jordskokker. De passer perfekt med æblerne i retten.
Arbejdstid: ca. 40
min. Stegetid: ca. 20 min. 4 personer.
#
600 g svinebryst (½
cm tykke skiver)
fint salt
2 løg
250 g jordskokker
500 g æbler
3-4 stilke timian
(eller ½ tsk tørret)
1 spsk æbleeddike
flagesalt og friskkværnet
peber
Tilbehør: rugbrød
*
DUP kødskiverne
tørre med køkkenrulle.
Varm en stor
stegepande godt op, læg skiverne på panden, og brun dem i ca. 1 min. på hver
side.
Skru ned til middel
varme, og steg dem sprøde vend jævnligt.
Tag flæsket af
panden, drys med fint salt, og hold det varmt.
Hæld det meste af
fedtet af panden.
PIL løgene, og skær
dem i tynde skiver.
Skrub eller skræl
jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker.
Vask eller skræl
æblerne, udkern dem, og skær dem i både.
STEG løgene klare i
resten af fedtet, og tilsæt timian blade og jordskokker.
Steg i 5-7 min.
under omrøring.
TILSÆT æblerne, og
steg dem møre. Smag til med eddike, salt og peber.
LÆG det stegte flæsk
oven på æble-løg-jordskokblandingen.
Drys med lidt
flagesalt og server med rugbrød.