En krydret salat som måske smager bedst om sommeren, hvor zucchinien
kan plukkes direkte fra køkkenhaven.
• Zucchini indeholder meget få kalorier • Anvend ost med lavt fedtindhold, så mindsker du
kalorietallet yderligere.
Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Råvarer til Zucchinisalat med fetaost:
1-2 friske zucchini
1 tomat
150 g fetaost
1 bundt frisk basilikum
3 spsk friskpresset citronsaft
salt og sort peber
6 spsk olie
12 sorte oliven
* Fremgangsmåde:
1 Skyl zucchinien og skær enderne af.
Skær zucchinien i tynde skiver på langs på et rivejern.
2 Skyl tomaten og skær den i små tern.
3 Smuldr fetaosten.
Skyl basilikummen og nip bladene af stilkene.
Hak halvdelen af basilikumbladene fint.
4 Bland citronsaften med salt og peber.
Rør olien i, lidt ad gangen, til der dannes en tyk dressing.
5 Bland zucchinien med dressingen og den hakkede basilikum.
Bland godt.
Anret i en skål eller på tallerkener og drys tomat, fetaost
og oliven over.
Garner med basilikumblade.
Server gerne friskbagt brød til salaten.
Tips & råd
Rå zucchini smager bedst, hvis den er tyndt skivet.
Anvend derfor helst et rivejern for at få ensartet tynde
skiver.
Halver evt. store skiver.
Dressingen skal være cremet, så den hænger ved
ingredienserne.
Pisk olien i, lidt ad gangen, så saucen emulgeres som en
mayonnaise.
VARIATION
I stedet for zucchini kan du anvende agurk. Del agurken på
langs og fjern kernerne med en ske så salaten ikke bliver vandet. Skær så
agurken i tynde skiver. Hvis du ønsker det kan du blande en ½ skivet porre i
salaten for at få yderligere smag.
PR. PORTION: Energi: Kcal 349 = kJ 1465
Kulhydrat 5 g Protein 8 g Fedt 33 g (85%) Fibre 2 g