Giv måltidet ekstra glød med denne ingefærduftende ret.
Server den til grillet fisk eller kød.
Asiatiske ris • Rød chili indeholder meget C-vitamin • Råris
tilfører fibre og smag.
Forberedelse 5 min. Tilberedning 45 min. 4 Portioner
# Råvarer til Teriyaki-krydret ris
1 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
1 rød peberfrugt
1 spsk olie
3 dl råris
6 dl hønsebouillon
1 spsk kinesisk soya
2 tsk farin
¼ tsk reven chilifrugt
1 dl hakket purløg til garnering
* Fremgangsmåde:
1 Hak hvidløg, ingefær og peberfrugt.
Opvarm olien i en gryde ved jævn varme.
Tilsæt hvidløg og ingefær og brun det 1 min.
Tilsæt peberfrugt og brun yderligere 1 min.
Rør ris og bouillon i og bring det i kog.
Læg låg på og skru ned for varmen.
2 Lad risene simre til vandet er absorberet, ca. 40 min.
Bland soya, farin og chili frugt godt i en skål.
Rør soyablandingen i risene og kog det igennem under
omrøring ca. 1 min.
3 Anret risene på et serveringsfad og drys purløg over.
Tips & råd
De brune råris har beholdt en del af skallen.
Risene indeholder mere B-vitamin og fibre end hvide ris.
De har også en fyldigere konsistens.
Forvandl risretten til en hovedret ved at tilsætte brunet
kyllingefilet eller andet kød.
Varm op og server sammen med en salat.
GENVEJ
Anvend langkornede, hvide parboiled ris i stedet for råris
og kog dem i 10 min. i stedet for 40.
Følg i øvrigt opskriften.
PR. PORTION: Energi: kcal 171 = kJ 718
Kulhydrat 31 g Protein 5 g Fedt 3 g (16%) Fibre 2 g