#
Rissalat:
4,5 dl vand
¾ tsk groft salt
3 dl parboiled ris, en blanding af løse og vilde ris (ca. 240 g)
Chilimarinade:
2 spsk sød chilisauce
½ dl hvidvinseddike
4 spsk vand
½ tsk fint salt
1½ spsk rapsolie
3 gulerødder i halve, tynde skiver (ca. 150 g)
2 røde peberfrugter i korte, tynde strimler (ca. 150 g)
2 hakkede rødløg (ca. 100 g)
200 g Apetina i blok
*
Rissalat: Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde.
Tilsæt risblandingen under omrøring og kog den ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
Chilimarinade: Pisk chilisauce, eddike, vand og salt sammen i en stor skål.
Pisk olien i.
Vend de varme ris i marinaden sammen med gulerødder, peberfrugter og løg.
Stil salaten tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Skær imens osten i tern og vend forsigtigt osten i rissalaten.
Rissalat med Apetina smager dejligt med stegt lever, fx kalve-, kyllinge- eller lammelever og groft brød. Rødløg kan evt. udelades i salaten.
Til madpakken: Før rissalaten laves færdig - tag 1 portion rissalat og Apetina fra og stil det tildækket i køleskabet til næste dag.
Energiindhold pr portion: 1935 kJ
Energifordeling: Protein: 12%, Kulhydrat: 52%, Fedt: 36%
Fryseegnet: Nej.