Logo

Porrer på polsk + Tyttebærris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Porrer på polsk + Tyttebærris


#

Porrefad

8 middelstore porrer

salt

4 spsk reven Danbo-ost

3 spsk smør eller mar­garine

4 spsk rasp

½ usprøjtet citron, reven skal af


*

Skær det meste af porretoppene væk (gem dem til næste dag) og hal­ver porrerne.

Kog dem akkurat møre i letsaltet vand og lad dem dryppe godt af.

Læg porrerne side om side i et fad med kant og drys osten over.

Smelt fedtstoffet og rør rasp og citronskal i.

Lad det snurre et øjeblik og hæld det over porrerne.

Server dem straks. 


Tips: læg æbleskiver over porrene før osten.


Porrer på polsk + Tyttebærris

#

Tyttebærris

2 dl langkornede ris

½ spsk sukker

2 spsk portvin

2 dl syltede tytte­bær

2,5 dl piskefløde


*

Drys risen i 3 dl kogende vand, tilsat sukker.

Lad det koge i 12 mi­nutter, sluk og lad risen stå under låg i endnu 12 minutter.

Rør den igennem med portvin og tyttebær og lad den blive kold.

Vend den stiftpiskede fløde i og fordel desserten i portionsskåle.

Pynt eventu­elt med lidt ekstra syltede tyttebær.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.023 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her