Med hakket oksekød, bacon m.m. kan du fremtrylle den
lækreste kødsauce som passer til spaghetti.
Til 4 personer Tilberedningstid: 30 min. - En hverdagsfavorit: Spaghetti med kødsauce.
#
500 g hakket oksekød
100 g bacon i skiver
4 løg
40 g smør
1-2 fed hvidløg
2 porrer
1 lille persillerod
1-2 gulerødder
1 spsk hvedemel
2 ds (à 400 g) flåede tomater
1 ds (80 g) tomatpuré
4 dl rødvin eller bouillon
salt og peber fra kværn
frisk eller tørret basilikum
*
1. Skær baconskiverne i små terninger.
Pil løgene og hak dem groft.
2. Svits baconterningerne i en stor gryde, til de er sprøde.
Tilsæt smør og brun de hakkede løg.
3. Snit de skyllede porrer i tynde ringe og riv persillerod
og gulerødder på den grove side af rivejernet.
4. Kom kødet ned i gryden til bacon og løg.
Brun det grundigt.
Pres hvidløget over og rør i gryden over kraftig varme.
5. Tilsæt grønsagerne og lad dem brune med.
Skru ned for varmen og drys melet over.
Lad det snurre et par minutter.
Tilsæt tomater med væde samt tomatpuré for- uden rødvin
eller bouillon.
Bring det i kog, skru ned og lad saucen simre under låg i
ca. 20 min.
Smag den til med krydderier.
Kødsaucen serveres til nykogt spaghetti.
Server en skål med reven ost til.
Tips: Evt. rester af saucen kan fryses ned.