Pasta og svampe passer perfekt sammen. Svampenes egne, fine
smag fremtræder godt i kombination med den neutrale pasta • Svampe kan være
tungt fordøjelige, så denne ret skal ikke spises for sent på aftenen, men
hellere som frokost eller tidlig middag.
Forberedelse 35 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Ingredienser til Pasta med svampesauce (Pasta al funghi dej castelli)
400 g pasta
1 pakke blandede tørrede svampe, 20 g
100 g champignoner
1 løg eller 2 eller skalotteløg
3 spsk olie
5 tørrede tomater
en
kvist frisk timian
1
glas Verdicchio eller anden hvidvin
2 dl flødepiske
2 tsk friskpresset citronsaft
salt og peber
1 spsk smør
1 spsk hakket persille
* Fremgangsmåde:
1 Lad de tørrede svampe trække i 2 dl vand i ca 30 min.
Tag dem op og lad dem dryppe af. Gem vandet til saucen.
2 Gør imens champignon i stand og skær dem i tynde skiver.
Pil og hak løget.
3 Opvarm olien på en stor pande.
Tilsæt de blandede svampe, champignon, tomater, timian og
løg og steg til løgene er klare.
4 Rør skiftevis vin og fløde i lidt ad gangen.
Skru ned til jævn varme og lad det komme i kog under
omrøring.
Krydr med friskpresset citron, salt og peber. Hold det
varmt.
5 Læg pastaen i kogende, saltet vand og kog efter pakkens
anvisninger.
Hæld den færdige pasta i et dørslag og lad den dryppe af.
Bland pastaen med smør og svampesauce i en skål.
Fordel på tallerkener og drys med persille. Server straks.
Tips & råd
Anvend gerne bred pasta, eftersom den kan optage meget
sauce.
Du kan også bruge de mere børnevenlige makaroni eller
skruer.
De blandede, tørrede svampe kan erstattes med tørrede
morkler (venstre), eller tørrede kantareller (højre).
I
skoven, der omringer Nemi og Albano søerne, har man altid fundet svampe. I dag
er efterspørgslen på Karl-Johan og alle de gode svampe meget stor, og man
bliver nødt til at importere dem fra Syditalien. Men retten er stadig en
klassiker.
PR. PORTION: Energi: Kcal 497 = kJ 2087
Kulhydrat 64 g Protein 13 g Fedt 21 g (38%) Fibre 3 g