Normalt er pesto en italiensk sauce lavet af et mix af
friske basilikumblade, hvidløg, pinjekerner, olivenolie, Parmigiano
Reggiano-ost og husholdningssalt.
Arbejdstid: 15 min. Koge/stegetid: O. Ikke fryse-egnet. (1
person)
# Mynte-ærte pesto:
100 g friskbælgede ærter
1 bdt frisk mynte
20 g pinjekerner
10 g fedtstof
3 spsk lys eddike
salt og peber
*
Bælg ærterne og kom dem i en blender sammen med frisk mynte,
pinjekerner, olie og eddike og kør til en jævn, lidt grov pesto, der smages til
med salt og peber.
Tips: Pestoen kan også laves af sojabønner (edamamebønner) i
stedet for ærter. Brug en halv portion ad gangen som kold sauce på fx stegt
fisk.
Kalorier | | 269 kcal |
Protein | 69 | (9 %) |
Kulhydrat | 89 | (14 %) |
Fedt | 249 | (77 %) |
Kostfibre | 39 | |
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin