4 tynde skiver laksefilet (á ca. 75 g)
½ radicchio salathoved
1 maché salat
Sauce:
½ rød peberfrugt
½ grøn peberfrugt
½ gul peberfrugt
1 lille skalotteløg
6-8 blade frisk basilikum
salt
peber
1 spsk sherry vineddike
1 spsk balsam vineddike
4 spsk olivenolie
1 spsk vand
Skyl salaterne og skær dem i mindre stykker. Bland alle tre slags salat.
Skyl peberfrugterne og skær dem i små terninger. Pil løget og hak løg og basilikum fint. Kom peberfrugt, løg og basilikum i en skål. Krydr med salt og peber og hæld vineddiken over. Rør rundt. Tilsæt olien under omrøring. Lad det stå et stykke tid ved stuetemperatur.
Læg en bunke salat på hver tallerken. Øs lidt sauce over og fordel resten af saucen i en krans på tallerknen. Steg lakseskiverne hurtigt i lidt varm olie på en varm pande. Vend det et par gange. Læg den varme laks oven på salaten og servér straks som forret.