Har du brug for en ny og eksotisk opskrift med kylling? Så
prøv en gang denne sprøde salat med asiatiske indslag. Hurtigt lavet • Kassér
resten af den marinade kyllingen har ligget i.
• Brug peberfrugt i stedet for chili, hvis smagen skal være
mildere.
Forberedelse 10 min. + marinering. Tilberedning 5 min. 4
portioner
# Råvarer til Kyllingesalat asiatisk:
4 kyllingebryster uden skind à ca. 125 g
2 dl jordnøddesauce
1 spsk olie
1 agurk
½ porre
2 tørrede røde chilifrugter
1 dl ristede usaltede jordnødder (valgfrit)
blade af grøn salat eller romaine salat
* Fremgangsmåde:
1 Skyl og striml kyllingen og bland den med jordnøddesaucen
i en skål.
Dæk med plastfolie og stil i køleskabet 30 min.
2 Varm olien på en teflonpande og læg den marinerede kylling
på.
Kasser den marinade som bliver tilovers.
Steg kyllingen til den ikke længere er rosa, 3-4 min.
3 Skyl og skiv agurk og porre.
Hak chili og jordnødder.
Kom det hele på panden sammen med kyllingen og brun
yderligere 1 min.
Tag panden fra varmen.
4 Læg et par salatblade på hver tallerken.
Fordel kyllingen på salaten og server straks.
Tips & råd
Anvend plasthandsker når du skal hakke chilien. Chili
indeholder olier, som kan give brandskader og plasthandskerne beskytter
hænderne godt.
Jordnøddesauce kan købes i asiatiske butikker og i
velassorterede levnedsmiddelbutikker. Saucen bidrager med en krydret, sød smag
til wokretter, salater, ris- og pastaretter.
Saucen er god at have i huset og er let at ty til, når man
skal korttidsmarinere forskellige slags kød.
Mikroovnstips:
Læg kylling, chili og porre i en mikroovnskål.
Sæt mikroovnen på høj effekt i 2-5 min, og tilbered til
kyllingen ikke længere er rosa.
Tilsæt agurk og nødder og varm på høj effekt yderligere 2
min.
Server som ovenfor.
PR. PORTION: Energi: Kcal 321 = kj 1348
Kulhydrat 6 g Protein 36 g Fedt 17 g (48%) Fibre 3 g