Sennepsdressing:
4 spsk vindruekerneolie
1 spsk ufarvet lagereddike
3,5 spsk vand
50 g flødeost naturel 37% (70+)
1 tsk dijonsennep
1 lille knust fed hvidløg
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
500 g friske ærter i bælg eller 200 g optøede, frosne ærter
100 g radiser i strimler
¼ blomkål i små buketter (ca. 100 g)
2 gulerødder i tynde skiver (ca. 100 g)
¼ honningmelon i mindre stykker (ca. 100 g)
1 liter skyllede babyspinatblade (ca. 100 g)
Tilbehør: 100 g landbrød
Sennepsdressing: Kom alle ingredienserne i en blender.
Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min., eller til dressingen er lys og cremet. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis dressingen er for tyk.
Bælg ærterne og vend dem sammen med radiser, blomkål, gulerødder, melon og halvdelen af sennepsdressingen.
Ved serveringen: Anret salaten på tallerkener i en rede af spinatblade.
Server resten af dressingen til.
Tips: Kom alle ingredienserne til dressingen i en skål og pisk dressingen lys og cremet med et piskeris eller en håndmixer.
Fryseegnet: Nej.