100-200 g krabber, rejer eller hummerhaler, kogte
½ tsk rejepasta
2 tsk hvidløg, finthakket
1 skalotteløg, finthakket
3-6 chili, finthakkede
1 spsk galangarod, finthakket
2 stilke citrongræs, fintsnittet
1 tsk sukker
1 spsk tamarind eller
2 spsk citronsaft
1-2 spsk thai fishsauce
3 spsk olie
4 blade icebergsalat, strimlet
250 g bønnespirer
10-15 sukkerærter, delt på langs
2 lime, i både
frisk koriander, til pynt
Alle krydderier stødes i en morter til en jævn pasta. Bland denne pasta med sukker, tamarind eller citronsaft og fiskesauce.
Opvarm blandingen i olie og hæld den over skaldyrene. Mix det grundigt og lad det trække mindst 30 min.
Anret alle grønsagerne på et serveringsfad og læg skaldyrene på til sidst. Pynt med frisk koriander eller basilikum.