1 kg bagekartofler
½ dl olivenolie
2 spsk citronsaft
2 tsk tørret oregano
400 g ( ca. 3 stk ) peberfrugter i forskellige farver
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
salt og peber
50 g sorte oliven (græske kalamataoliven med sten)
75 g feta - fetaen kommer bedst til sin ret hvis den smuldres eller
skæres i tynde flager
evt. bredbladet persille
Kartoflerne med skræl halveres på langs og skæres i smalle både på den lange led.
De lægges i et ovnfast fad og blandes med olie, citronsaft, salt, peber
og oregano
Bages ved 200°C til de er brune og bagte, ca, 40 min - vend dem
forsigtigt under vejs
Peberfrugterne udkernes og skæres i i tykke strimler
Bland dem med olie, hakket hvidløg, salt og peber
De bages samtidig med kartoflerne i et andet ovnfast fad i ca. 30 min -
de skal være let brændte og bagte - vend også i dem undervejs
Når kartoflerne og peberfrugterne af afkølet, vendes de forsigtig
sammen i et fad
Fetaen skæres i tynde flager eller smuldres over
Olivenene lægges på til sidst