Logo

Fjordrejer med kartoffel- og rygeostsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fjordrejer med kartoffel- og rygeostsalat

 

Rejer, kartofler og rygeost er en herlig kombination. Gør kartoffelsalaten klar, og spis den sammen med rejerne, efterhånden som I piller dem.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 7-8 min.

 

#

1 kg fjordrejer

salt

krondild eller dildstilke

 

Kartoffelsalat:

1 kg nye kartofler

100 g bælgede ærter

1 bundt radiser

1 rødløg

100 g rucola

1 bundt kørvel

175 g rygeost

 

Dressing:

1 citron (øko)

4-5 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør: brød

*

Kog rejerne i en gryde med rigeligt kogende vand tilsat salt og krondild i ca. 2 min, til de skifter farve.

Hæld rejerne i en sigte, og skyl dem under den kolde hane.

Dryp dem godt af, og kom dem i en skål.

Skrub de nye kartofler, og kog dem i letsaltet vand i ca. 8 min.

Sluk, og lad dem trække møre i ca. 8 min.

Hæld vandet fra, og anret dem i en skål.

 

Bælg ærterne. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver.

Pil løget, og skær det i tynde skiver.

Fordel ærter, radiser, løg, rucola, kørvel og små klatter rygeost over kartoflerne.

Rør fintrevet citronskal, citronsaft og olie sammen, og smag til med salt og peber.

Hæld dressingen over kartoffelsalaten.

Server de afkølede pil-selv rejer med kartoffelsalaten, og giv brød til.

 

TIPS: Husk skylleskåle på bordet til at rense hænderne i.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.472 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her