Mange italienske pastaretter er enkle og laves af ganske få
ingredienser. Prøv spaghetti med rejer, hvidløg og persille.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 10-14 min.
#
2 tsk groft salt pr. liter kogevand
¾ dl ekstra jomfruolivenolie
3-4 spsk finthakket persille
2-3 fed hvidløg
150-200 g spaghetti
200 g pillede rejer
Tilbehør:
friskkværnet peber
parmesan- eller granaost eller anden fast lagret ost
*
Sæt 2-3 liter vand over at koge spaghettien i. Tilsæt salt.
Bland olie med persille og knust hvidløg.
Dryp rejerne af.
Kog spaghettien som angivet på emballagen.
Smag på den, og lad den koge så længe, at den stadig har bid
(al dente).
Hæld spaghettien i et dørslag, og slå vandet fra.
Bland straks spaghettien med olie-persilleblandingen og
rejerne.
Anret på to varme tallerkener, og server med peber og
parmesanost.
Tips: Lagret ost som fx parmesan smager af umami (den femte
smag) og er et godt krydderi til pastaretter. Osten salter også, så pas på ikke
at oversalte saucer og fyld i pastaretter, der drysses med ost ved servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin