Marinerede, grillede rejer er populære og passer godt til et
gæstebud. De er hurtige at lave og lette at spise • Rejer har et lavt indhold
af fedt og er en god proteinkilde.
• Skaldyr indeholder meget kalcium.
Forberedelse 10 min. + marinering. Tilberedning 5-8 min. 4 Portioner
# Råvarer til Barbecuerejer:
1 ½ kg almindelige rejer eller kæmperejer
olie til grillningen
citronbåde og persillekviste til garnering
MARINADE:
1 spsk majsmel
2 spsk soya
1 spsk hvidvin eller æblecidereddike
2 spsk honning
2 spsk tomatpuré
1 fed hvidløg, presset
* Fremgangsmåde:
1 Rør majsmelet med soyaen til en glat konsistens.
Tilsæt vin, honning, tomatpuré og hvidløg. Bland godt.
2 Pil rejerne, men lad haleskjoldet sidde på, det ser
dekorativt ud.
Kom rejerne i marinaden og vend dem godt, så de bliver helt
dækkede.
Dæk til og mariner i køleskab i mindst 1 time.
3 Opvarm ovnens grill eller havegrillen.
Dæk risten med alufolie og smør det med olie.
4 Grill rejerne på risten og pensl dem under stegningen med
marinaden.
Vend dem kontinuerligt til de er gennemvarme og færdige, 5-8
min.
Lad ikke rejerne stege for længe for så bliver de seje.
Garner med citronbåde og persille og server med ris og grøn
salat.
Tips & råd
Rejer koges ofte på bådene lige når de er fanget.
Friskfangede nykogte rejer er en delikatesse. Om sommeren er det muligt at
skaffe friskfangede rejer. Friske rejer skal have en frisk "hav" duft
og fast fleksibelt kød. Kasser rejer som er misfarvede, ikke krumme eller som
lugter grimt.
Rejer med skal bør ikke opbevares i køleskab mere end en
dags tid. Hvis rejerne ikke bruges straks, så pil dem og frys dem ned.
Uden skal kan rejerne holde sig i køleskabet op til 2 dage.
VARIATION: Kom 2 spsk sesamfrø i marinaden.
Marinerede rejer kan sættes på træspid sammen med champignon
og 3 cm lange stykker forårsløg. Grill som anvist ovenfor.
PR. PORTION: Energi: Kcal 321 = kJ 1339
Kulhydrat 12 g Protein 61 g Fedt 3 g (8%) Fibre 0 g