I
Frankrig køber man som regel bacon udskåret i små strimler. Man kan få noget
lignende herhjemme, men udskæringen er alt for sjusket og stammer
tilsyneladende fra tiloversblevne baconstumper, så dem skal man holde sig fra.
Køb
i stedet et stykke magert bacon,
#
Ingredienser
salatblade
tomater
eller cherrytomater
hvidt
brød
magert
røget bacon
radiser
æg
vinaigre
eller balsamico
olivenolie
*
Tilberedning
Udskær
det i tykke skiver uden svær og skær så ud på tværs af skiverne til små
stavformede strimler.
Rist
dem på panden i lidt olivenolie.
Skær
imens brødet ud i små tern - man kan bruge skiver af sandwichbrød, hvis man
ikke har noget bedre - og rist dem gyldne i blandingen af baconfedt og oliven.
Men
pas på, at de ikke bliver for fede!
Anbring
så et lag af salatblade revet ud i passende stykker på tallerkenerne, stænk med
lidt vinaigre eller endnu bedre med balsamico, anbring en håndfuld ristede
brødterninger ovenpå, læg tomater og radiser hist og her, drys ristede
baconstrimler ud over det hele og top anretningen med et spejlæg.
Der
skal - selvfølgelig - ikke serveres brød til bondesalaten.
Den
er et helt måltid i sig selv.