Aubergine på 2 måder i samme ret - en enkel og velsmagende pastasalat, der er lige så god som en selvstændig ret som på en buffet, eller som et tilbehør.
1 aubergine (ca. 350 g)
1 spsk olivenolie
1-2 spsk citronsaft
1 tsk salt og ½ tsk peber
300 g pasta, fx penne
1 aubergine i små tern (ca. 350 g)
1 spsk olivenolie
2 tsk balsamicoeddike
3 spsk snittet, frisk basilikum
Tilbehør: Brød
Tænd ovnen på 180°C.
Prik et par huller i den hele aubergine med en kniv så lidt af vandet kan fordampe.
Bag den på en bageplade i ovnen til den er helt mør, ca. 1 time.
Skær stilken af auberginen og del auberginen på langs.
Skrab kødet ud og blend det med olie og citronsaft til en glat dressing.
Smag til med salt og peber.
Kog pastaen efter anvisning på pakken, skyl den i koldt vand og lad den dryppe af i en si. Vend pastaen med auberginedressingen.
Steg aubergineternene i olien på en pande ved høj varme til de er møre, ca. 10 min.
Tilsæt balsamicoeddiken og steg ved svag varme i nogle minutter.
Vend de varme auberginetern i pastasalaten og drys med basilikum.
Server salaten med brød.
Tips: Spis salaten sammen med fx et godt italiensk brød eller til retter med kalkun eller kylling.
Grønsager pr. person: 150 g