2 mellemstore auberginer
vand
salt
olivenolie
5-6 fed hvidløg
4 solmodne faste tomater
Dressing:
2 dl yoghurt
salt
hvid peber
2 fed hvidløg
2-3 tsk tørret mynte
Skræl auberginerne på langs med en kartoffelskræller, så de bliver stribede og omtrent halvdelen af skallen er væk.
Skær dem i centimetertrykke skiver og læg dem i kraftigt saltet vand et par timer og lad dem trække.
De opsuger saltvand, der giver dem lidt smag, samtidig med at de eventuelle bitre smagsstoffer trækkes ud.
De opsuger heller ikke så meget olie ved stegningen.
Lad dem løbe af på et viskestykke og tør derefter godt.
Steg aubergineskiverne gyldne på begge sider i olie med 2-3 fed hakket hvidløg (pas på, der ikke sprøjter olie på dig, mens du steger). Lad skiverne løbe af på fedtsugende papir.
Skær tomaterne i skiver og læg aubergineskiverne lagvis på et fad med tomatskiver og lidt frisk hakket hvidløg.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen og kom den på, mens auberginerne stadigvæk er lune.
Server med det samme.