(tilbehør)
¾ kogte kolde kartofler
2 hårdkogte æg
2 spsk finthakket skalotteløg
3-5 stænger bladselleri
evt. 1 finthakket agurk
ca. 1 dl piskefløde
2-3 tsk salt
ca. ½ tsk friskkværnet peber
2-3 spsk fransk sennep
2-3 spsk vineddike
ca. 100 g mayonnaise
evt. lidt citronsaft
Pynt:
1 hårdkogt æg
1 tomat
hakket persille
Kartoflerne skæres i små terninger og fyldes i en ret stor skål.
Hakket, hårdkogt æg, finthakket løg, bladselleri skåret i strimler på tværs og finthakket salatagurk tilsættes og blandes med kartoflerne. Fløde, krydderier, sennep og eddike blandes og hældes over salaten.
Alt blandes – bedst med en dejskraber.
Pas på ikke at ødelægge kartoflerne.
Lad salaten trække i 10 minutter, inden mayonnaisen tilsættes.
Salaten skal ikke svuppe i mayonnaisen, men blot lige hænge sammen. Salaten stilles derefter koldt i mindst en time og smages til med citronsaft og evt. lidt mere krydderi.
Virker salaten tør, tilsættes blot lidt mere fløde.
Man kan glimrende lave salaten i forvejen, blot den står koldt.
Den anrettes i en skål og pyntes med skiver af hårdkogt æg, tomatbåde og finthakket persille.
Kan også pyntes med grønne eller sorte californiske oliven sammen med
hårdkogte æg.
Man kan også tilsætte terninger af peberfrugt, rå agurk og dild. Sidstnævnte dog kun, hvis salaten serveres til fisk eller lammekød.