(frokost)
250 g kyllinge- eller kalkunbrystfilet
1 tsk salt
4 skiver bacon
1 lille salathoved
1 avocado
citronsaft
½ rød peberfrugt
flûtes
Sauce af :
50 g yoghurt naturel
1 spsk mild dijonsennep
2 spsk klippet purløg
1 spsk klippet mynte
Kog kødet i letsaltet vand over svag varme i ca. 15 minutter.
Tag det op og lad det køle helt af, før det skæres i skrå tynde skiver.
Steg baconen sprød på en tør pande og lad den dryppe af på fedtsugende papir. Knus baconen.
Skyl og tør salatbladene. Skær eller riv dem i strimler.
Skær avocadoen igennem på langs, fjern stenen og pil skallen af.
Skær avocadoen i tynde skiver og dup dem straks med citronsaft.
Skær peberfrugtkødet i strimler.
Smag yoghurten til med sennep. Rør purløg og mynte i.
Læg salatbladene i en glasskål eller halvdybt fad.
Anret kyllingekød og avocadoskiver på salatbladene.
Hæld saucen over og pynt med baconkrymmel og peberfrugtstrimler lige inden serveringen. Server flûtes til.