Tiella con patate, cozze e riso
Dette er en traditionel ret fra Apulien, Syditalien. Typisk en af de retter som familierne søndag morgen, inden messe, stillede i den lokale bagers ovn, hvis de ikke selv havde ovn derhjemme. Eller nyder på en ristorante med udsigt (se foto nederst)
# Ingredienser
1 kg blåmuslinger
1 fed hvidløg
500 g kartofler
1 løg
2 fed hvidløg
500 g cherrytomater
2 dl ris
2 spsk friskhakket persille (skyllet og tørret)
3 spsk friskrevet pecorino ost eller parmesan ost
salt og peber
olivenolie
* Tilberedning
Rens muslingerne meget grundigt.
Åbn dem i en gryde med 2 dl kogende vand og et fed hvidløg.
Kasser de muslinger, som ikke åbner sig.
Afkøl, tag muslingerne ud af skallen, si væsken igennem en finmasket si og opbevar den i en skål.
Skræl kartoflerne og lad dem ligge i vand.
Skræl løg og hvidløg og hak dem fint.
Halver tomaterne.
Læg risen i vand.
Pensl et ovnfast fad grundigt med olivenolie.
Skær kartoflerne i tynde skiver og dæk fadet med halvdelen af kartoffelskiverne.
Drys halvdelen af løg, hvidløg og persille over kartoflerne.
Hæld vandet fra risen og dæk med risen.
Læg skiftevis muslinger og tomater over risen, drys med resten af løget, hvidløg og persille
Drys med pecorinoost, salt og peber.
Dæk med resten af kartoflerne.
Hæld saften fra muslingerne over kartoflerne, krydr med salt og peber og dryp et par skefulde olivenolie over kartoflerne.
Dæk fadet med aluminiumsfolie og sæt det i en forvarmet ovn ved 180 ºC.
Tag aluminiumsfolien af efter 30 minutter, hvis retten virker tør, så tilsæt evt lidt kogende vand.
Lad retten bage færdig i ca. 20 minutter ved 160 ºC .
Kartoflerne skal være møre og let brune, når retten er klar.
Server lun med brød til.