Spansk nationalret - 6 personer
3 dl lang kornet ris
3 spsk olivenolie
3 fed hvidløg
6 dl vand eller bedst fiskebouillon
1 spsk salt
1 laurbærblad
½ g safran eller gurkemeje
1 stegt kylling eller kanin
250 gr magert svinekød i terninger
200 gr chorizopølse
1 rød peberfrugt
200 g frosne rejer (eller passende mængde store tigerrejer)
125 g frosne ærter
250 g muslinger fra dåse
½ tsk cayennepeber
1 citron
Peber
Svits risene i olien sammen med hakket hvidløg. Hæld vandet ved, tilsæt salt og laurbærblad og lad det koge til risene er knapt møre, ca. 15 min.
Tilsæt lidt safran eller gurkemeje, så risen bliver svagt gule. Hæld risen i en stor flad gryde eller pande.
Tilsæt scorizopølse inden det andet kød kommer i og lad den simre med et par minutter. Del kyllingen (kaninen) i portionsstykker, skær peberfrugten i strimler, tø rejerne (kog store tigerrejer) og lad muslingerne vande af i en sigte.
Læg kyllingestykkerne eller kaninstykkerne på risen sammen med peberfrugt, rejer, ærter og muslinger eller evt. blæksprutter Drys evt. med lidt salt og cayennepeber. Skær tomaterne i både, fordel dem i fadet og sæt det i ovnen ved 2500 i ca. 15 min., til alt er gennemvarmt. Der kan også bruges blæksprutter, som kan købes i specialforretningerne.
Server et godt brød til og pynt med citron.