Retten hedder
egentlig "Rejer Florentine" hvilket betyder "Rejer som i
Firenze".
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 15 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
200 g rejer
250 g frisk spinat
(eller 400 g frossen hel bladet spinat)
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
25 g smør
1 spsk hvedemel
1 dl hvidvin
1 dl mælk muskatnød
2 spsk revet ost
salt og peber
Tilbehør:
persille
brød eller kogte ris
*
Skyl og slyng
spinaten.
Pil hvidløg og
skalotteløg og hak dem fint.
Sauter spinaten i en
gryde med 15 g smør og tilsæt hvidløg, salt og peber.
Læg det i bunden af
et smurt, ovnfast fad.
Steg skalotteløg
blanke i en gryde med det resterende smør og rør melet i.
Tilsæt vin og mælk
og kog saucen igennem.
Smag til med revet
muskatnød, salt og peber.
Læg de afdryppede
rejer på spinaten og hæld saucen over.
Drys med ost og
gratiner under grillen i ovnen i et par min.
Drys med persille og
nyd retten med brød eller kogte ris.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin