Logo

Hummer carpaccio med Gironde-kaviar og knoldselleri-is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Hummer carpaccio med Gironde-kaviar og knoldselleri-is

4 personer

# Ingredienser 
2 hummere fra Bretagne
80 g kaviar fra Gironde
salt og peber
1 knoldselleri
Timian, hvidløg, laurbærblad
0,6 dl mælk
3 æggeblommer
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft

* Tilberedning 
Læg hummerne i kogende vand tilsat salt i 3 minutter.
Kog kløerne 2 minutter yderligere. Tag kødet ud af skallerne.
 
Is: Skræl sellerien, skær 4 ultratynde skiver fra og resten i små stykker.
Kog selleristykkerne i mælk med timian, hvidløg, laurbærblad, salt og peber.
Kør sellerien til pure på en blender og si mælken over i en lille gryde.
Leger mælken med æggeblommer som til en creme anglaise.
Bland creme og selleripure og kør massen til is på en ismaskine.
 
Selleri-chips: Pensl de ultratynde selleriskiver med citronsaft og friter dem ved 180 °C. 

Læg til tørre på en bageplade i ovnen ved 80 °C i ca. 3 timer.
 
Skær hummerkødet i tynde skiver og anret på 4 tallerkener, drys krydderier på, pensl med olie­citrondressing, læg en oval skefuld selleri-is på, fordel kaviaren og slut af med en selleri-chip i hver anretning!


190 kalorier pr. person.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.888 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her