Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 2 timer Fryse-egnet
(6 personer)
1 ½ kg oksetværreb savet til short rib (få slagteren til det)
3-4 spsk smør, margarine eller fedt
½ kg skalotteløg
2 laurbærblade
1 flaske øl (lys eller classic)
3 dl vand
6-8 gulerødder
1 bdt porrer
salt og peber
Tilbehør: kartoffelmos
groft brød
Brun kødstykkerne godt på alle sider i fedtstoffet i en stegegryde.
Tag dem op og brun derefter de pillede løg.
Tag også dem op og gem dem til sidst.
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt laurbærblade, øl og vand.
Lad det koge godt 1 time.
Skær gulerødder og porrer i mindre stykker (ikke for små), og kom dem i retten i god tid, ca. ¾ time inden kødet er færdig kogt.
Kom løgene i de sidste 15 minutter af kogetiden.
Smag til med salt og peber.
Server i et halvdybt fad - eller direkte fra gryden - og byd kartoffelmos og groft brød til.