Mør kylling i hed marinade - en sammensætning som harmonerer
perfekt. En spændende opskrift som må prøves.
• Mange chilisorter er meget stærke og kan forårsage
udvortes brandskader. Indvortes gør chilifrugten bare godt.
Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kylling i chili:
4 kyllingelår, hele
1 spsk olie
salt
MARINADE:
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 grøn chilifrugt
1 rød chilifrugt
3 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk olie
1 spsk soya
1 tsk timian
1 tsk paprika
* Fremgangsmåde:
1 Pil og hak hvidløg og skalotteløg.
Fjern stilk og kerner fra chilifrugterne og skyl dem under
rindende koldt vand.
Hak dem fint. Vask hænderne.
2 Del kyllingelårene i to dele i leddet og læg dem i et
halvdybt fad.
Bland hvidløg, skalotteløg og chili med resten af
ingredienserne til marinaden.
Pensl kyllingestykkerne med marinaden, dæk med plastfolie og
stil på køl 2-3 timer.
3 Opvarm olien på en stegepande.
Salt kyllingestykkerne, tag dem op af marinaden og brun dem
kraftigt.
Hæld resten af marinaden over og lad kyllingestykkerne stege
under låg ved svag varme, i 25-30 min.
Vend dem en gang.
Server med tacos eller lune flutes.
Tips & råd
Chilifrugten hører til peberfrugtarterne. Trods det, at de
ser forskellige ud og smager forskelligt, så er chilifrugter beslægtede med
peberfrugter, så vel som med kartofler og tomater. De chilifrugter som anvendes
mest her er de friske og stærke chilifrugter fra Spanien og Tyrkiet. De tørrede
chilifrugter kommer oftest fra Sydøstasien og Sydamerika.
Hvis du vil have en mildere smag på chilien, så læg frugten
i vand med nogle dråber vineddike 1-2 timer. Man kan også fjerne frøene og de
hvide hinder, for at få en svagere chilismag.
VARIATION
Chilimarinaden passer også godt til fiskefileter, som siden
steges i ovnen ved 200 °C i 20 min.
PR. PORTION: Energi: Kcal 219 = kJ 919
Kulhydrat 2 g Protein 19 g Fedt 15 g (62%) Fibre 0 g