2 store auberginer
salt og peber
olivenolie
3 løg
4 tomater
2 fed hvidløg
1 knsp sukker
½ citron saft af
3 peberfrugter
4 spsk koncentreret tomatpuré
Tilbehør: groft brød, smør
*
Halver auberginerne og skræl dem.
Gnid dem med salt og lad dem ligge ½-1 time.
Skrab kernerne ud.
Udhul auberginerne og læg dem i en pande med rigelig opvarmet olie.
Steg dem ca. 3 minutter på hver side og flyt dem over i ildfast fad.
Svits de hakkede løg, ituskårne tomater og knust hvidløg i det samme fedtstof og tilsæt den hakkede indmad fra auberginerne - uden kerner.
Lad det snurre lidt og drys med salt, peber og sukker.
Bred det over auberginerne og dryp med citronsaft.
Hak peberfrugterne ret fint og drys dem over.
Spæd tomatpureen med 3 spsk vand og hæld det ved.
Læg låg eller alufolie over fadet og stil det ind i en 200°C varm ovn i ca. ½ time.
Server groft brød og smør til.