2 ds tunfisk i olie
4 spsk koncentreret tomatpuré
2 spsk syltet peberfrugt
2 spsk hakkede oliven (eller tomat)
10 mandler
1 fed presset hvidløg
2 spsk klippet persille (eller porregrønt)
1 portion løse ris - se Tillæg
1,5 dl tør hvidvin
4 spsk smør eller margarine
Tilbehør: valnøddebrød, grøn salat
*
Rør tunfisken i ca. halvdelen af olien fra dåserne.
Rør det op med tomatpuré og tilsæt peberfrugt, oliven og skoldede, smuttede mandler samt presset hvidløg.
Rør persillen i og læg det lagvis i smurt, ildfast fad med den løskogte, endnu varme ris. Sørg for, at øverste lag bliver ris.
Dryp vinen over og dryp dernæst med det smeltede fedtstof.
Stil fadet ind i en 225° varm ovn i 20-25 minutter.
Server valnøddebrød og grøn salat til.