6 skiver torsk
2-3 løg
6 dl pilsnerøl
hvedemel
smør
5 spsk cornichons
1 citron
1 ½ dl fløde
muskat
Løgene hakkes og svitses let i smør, uden at de tager farve.
4 dl øl hældes ved og koges ind til det halve.
Torskeskiverne, ca 2 cm tykke, vendes i hvedemel.
Smør smeltes på en pande og torskeskiverne steges kort, så de lige tager farve på hver side.
Derefter lægges de i et ovnfast fad og dækkes af løgene, ølskyen og de
hakkede cornichons og citronskiver uden kerner.
Fadet krydres med med salt, peber og et lidt revet muskat.
Yderligere væde hældes ved, halvt fløde og halvt øl, dog ikke så meget, at det dækker.
Fadet dækkes med alufolie og torsken koges i ovnen ved 175°C i 12-15
min. alt efter skivernes tykkelse.
Serveres med små nye kartofler - og nu smager det dejligt.