En god fiskeret, der kan være på bordet indenfor ½ time. Lav evt. en større portion brødsalsa og brug den over en råkost.
4 porrer i 15 cm strimler på langs (250 g)
20 g smør
3 gulerødder i lange skrå strimler (300 g)
1 courgette, udkernet og i lange skrå strimler (300 g)
2 dl snittet bredbladet persille
600 g torskefilet
Saft af ½ appelsin/citron
Tilbehør: Løse ris1 dl vand, vin eller lys bouillon
Brødsalsa:
ca. 2 skiver daggammelt brød uden skorpe
2 spsk mandler
2 fed hvidløg
1 lille frisk chili, flakket og udkernet
10 tråde safran
Skal af ½ usprøjtet appelsin
1 dl hakket bredbladet persille/frisk koriander
Begynd med brødsalsaen.
Kom alle ingredienser til brødsalsaen i en foodprocessor og kør til alt er fin-delt.
Tænd ovnens grill.
Sauter porrerne i en stor sauterpande i 10 g smør i 2 min.
Vend gulerødder, courgetter og persille i og krydr med salt og peber.
Lag fisken over og krydr også den.
Hæld appelsin-saft eller citronsaft og vand/vin/bouillon ved.
Lag låg på og damp fisk og grønsager 4 min.
Tag låget af og drys brødsalsa over fisken.
Fordel de sidste 10 g smør over.
Stil sauterpanden under ovnens grill i 3 min. eller til brødsalsaen har taget lidt farve.
Server med løse ris.
Grønsager pr. person: ca. 225 g