600 g torskefilet
salt
peber
Sauce :
2 mellemstore æbler
2 små eller 1 stor porre
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2 dåser flået, hakket tomater
1 laurbærblad
1 tsk paprika
3 tsk Maizena hvedemel
1 dl piskefløde (alternativt fløde 13 / kaffefløde)
salt
peber
Desuden :
Persille
ris (som tilbehør)
Sauce:
skær æbler i tern og porre i ringe, og hak hvidløgsfeddet.
Svits æbletern, porreringe og hvidløg i olie uden at de tager farve. Tilsæt tomater, laurbærblad og paprika, og kog i 2 – 3 minutter.
Rør Maizena hvedemel ud i piskefløden og rør den i saucen.
Kog saucen op, og smag til med salt og peber.
Hæld saucen i et ovnfast fad.
Fisk:
Skær torskefileten i stykker på ca. 6 cm. og læg stykkerne ovenpå
saucen.
Stil fadet i en 220°C forvarmet ovn i ca. 10 minutter.
Når retten er færdig, drysses med persille – og retten serveres med ris.