8 skiver udskåret torsk - ca. 1 kg
2,5 dl æblecider
saft af ½ citron
3 spsk majsolie
1 spsk revet løg
2 spsk reven gulerod
1 bdt hakket persille
1 tsk tørret salvie
salt og peber
smør eller margarine
1 laurbærblad
rasp
Tilbehør: kogte kartofler med persilledrys
*
Tryk fiskestykkerne af i køkkenrulle og læg dem i et enkelt lag i et stort fad.
Bland en marinade af æblecider, citronsaft, majsolie, revet løg, reven gulerod samt persille, salvie, salt og peber.
Hæld marinaden over fiskestykkerne og lad dem trække 2-3 timer.
Vend dem nu og da.
Smør et ildfast fad tykt med smør eller margarine og læg fiskestykkerne heri.
Hæld marinaden over og læg laurbærbladet ved.
Dæk med låg eller alufolie og stil fadet i en 250°C varm ovn i ca. 20 minutter.
Fjern låg eller folie og drys med rasp.
Dæmp varmen til 200°C og stil fadet i ovnen i endnu 10-15 minutter.
Server kogte kartofler til.