600 g rensede sild
1 spsk salt
½ spsk sukker
1 løg
1 laurbærblad
1 bdt persille
½ bdt dild
4 hele peberkorn
Tilbehør: kogte, persilledryssede kartofler, og Tomatsmør - se Tillæg
*
Tryk sildene godt af i køkkenrulle og gnid dem ud- og indvendigt med en blanding af salt og sukker.
Dæk dem til og lad dem stå i køleskabet i 24 timer.
Skyl sildene grundigt af under rindende vand.
Kog 1 l vand op med udskivet løg, laurbærblad, persille, dild og peberkorn og kom ½ l koldt vand i.
Læg sildene i den lunkne lage og bring det i kog.
Læg låg over og lad sildene koge sagte i 8 minutter.
Tag dem forsigtigt op i opvarmet fad - brug en hulske - og server dem straks med kogte kartofler og tomatsmør.
Syltede sil kan også serveres på rugbrød med dild, løgringe og kapers som pynt.