2 svineskanke
4-5 laurbærblade
1 lille potte frisk rosmarin
2 hele hvidløg
3 mellemstore løg
4 gulerødder
½-1 fl. tør hvidvin
Tilbehør:
6 kartofler
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk tørret timian
2 spsk olivenolie
Rids sværen flere steder og gnid den med salt.
Kom skankene i en bradepande.
Læg laurbærblade og rosmarinstilke ved, gerne lidt ind under skankene, så krydderurterne ikke forkulles.
Pil hvidløgsfeddene, skær de pillede løg i kvarte og gulerødderne i 2 cm lange stave.
Læg grønsagerne ved skankene og hæld vinen ved.
Sæt bradepanden nederst i en kold ovn.
Tænd ovnen på 180ºC.
Steg skankene i ca. 3 timer, eller til kødet slipper benene.
Skrub og skyl kartoflerne godt.
Skær dem i kvarte på den lange led.
Kom dem i et ovnfast fad og drys dem med rosmarin, timian, salt og peber.
Fordel olien over.
Sæt dem i ovnen, når der er ca. 1 time tilbage af stegetiden på skankene.
Ved servering skæres skankene i skiver.
Fedt og blødt skind kasseres.
Kødet spises sammen med kartoflerne af flade tallerkner.
Skyen skummes for evt. fedt og serveres sammen med urterne i dybe tallerkener.